Вінниця на другому місці рейтингу Forbes кращих міст України для ведення бізнесу

08.09.2020

Журнал Forbes Україна склав рейтинг кращих міст України для ведення бізнесу. Вінниця посіла друге місце та поступилася лідеру рейтингу – м. Івано-Франківськ лише трьома балами. Вінниця набрала 717 балів проти 720 балів у Івано-Франківська. На останній сходинці опинився Лисичанськ, який отримав 304 бали. Рейтинг опублікований у вересневому випуску журналу.

“Даний рейтинг складений для того, щоб визначити перспективні напрямки розвитку бізнесу та залучення інвестицій. Оцінювалася привабливість для бізнесу міст з населенням від 90 000 чоловік”, – повідомляє Forbes.

Вінниця значно випереджає лідера рейтингу за критерієм “Прозорість міської влади”, “Транспортне сполучення” та “Освіта”, проте поступається за такими показниками як “Купівельна спроможність”, “Ділова активність” та “Міграційна привабливість”.

Середні зарплати – причина другого місця. “Зарплати у Вінниці – не вищі, ніж у сусідніх Козятині та Жмеринці”, – зазначили автори. Проте таке явище можна вважати за стимул для відкриття власної справи.

“Вінниця посідає перше місце в Україні за легкістю ведення бізнесу, а за результатами опитування Соціологічної групи “Рейтинг” та International Republican Institute рівень задоволення життям у Вінниці за 22 параметрами значно вище, ніж в усіх інших обласних центрах”,– прокоментували у “Forbes Україна”.