Інвестиційний потенціал Вінниці презентували одній з найвідоміших бізнес-асоціацій в світі

31.10.2018

30 жовтня 2018 року у хабі “Місто змістів” Американській торговельній палаті в Україні  презентували інвестиційний потенціал міста Вінниця. Також гостями заходу «Vinnytsia: Invest & Win» стали: головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна, екс-міністр економіки та засновник майстерні «Proriv.ua» Павло Шеремета, заступник директора UkraineInvest  Уляна Хром’як, та представники вінницьких та іноземних підприємств.

Зустріч розпочав Сергій Моргунов. Він зазначив, що для розвитку міста важливим є економічне зростання. Саме завдяки цьому створюються робочі місця, накопичується певний ресурс, зростають активності, пожвавлюється будівництво. Тому міська команда зацікавлена в організації якісного супроводження потенційних інвесторів та тісній співпраці з бізнесом.
«Якщо говорити про прозорість ведення бізнесу в місті, то в цьому році ми зайняли перше місце у рейтингу Regional Doing Business 2018. Для нас це відповідальність, тому що ми за рік зробили ряд заходів, щоб піднятись на цю сходинку. Маємо також позитивний рейтинг інвестиційної привабливості. Щодо рейтингів, то вони стимулюють нас до розвитку. Але без діалогу з бізнесом –  це не може відбуватись. І мені приємно бачити на цій зустрічі вінницьких бізнесменів, які активно розвивають свої компанії», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер зазначив, що багато чув про Вінницю позитивного. І бізнес цінує кроки локальної влади щодо створення комфортного середовища.
«Американська торговельна палата об’єднує понад 600 компаній і партнерів, які інвестують  в Україні.  Близько 30% – це американські компанії, решта – це великі міжнародні компанії, які інвестують, які надають робочі місця і платять податки. Вже 26 років Американська палата спостерігає, як розвивається бізнес, які умови для ведення бізнесу в Україні. І з впевненістю можу сказати, що за останні чотири роки стосунки між бізнесом і владою – найкращий діалог який був за чверть століття. Ми зараз бачимо, що компанії все більше дивляться на Україну як на напрямок їх інвестицій. 83% компаній, які працюють в Україні, бачать ріст бізнесу у 2018 році, і він буде продовжуватися.  Думаю інвестори і далі будуть продовжувати працювати. Ми багато чуємо про Вінницю позитивів, і думаю, що це оцінять інвестори, а наше завдання – доносити до них, що є можливість розвивати бізнес  у Вінниці», – розповів  Андрій Гундер.
Учасники презентації неодноразово говорили про довіру між бізнесом та владою, які напрацьвуються, в тому числі, завдяки відкритому діалогу на подібних заходах.

Ознайомитись з презентацією можна за посиланням.