Вінницький індустріальний парк: створено умови щодо забезпечення електричною потужністю, яка необхідна для будівництва нових підприємств

20.08.2020

У Вінниці продовжується розвиток території в межах індустріальних парків. Наразі тут триває будівництво доріг і створення інфраструктури. В минулі роки було побудовано мережі водопостачання та водовідведення, а в цьому році ввели в експлуатацію електричну підстанцію, від якої зможуть отримувати електричну потужність нові підприємства, які будуватимуться і розвиватимуться на цій території.

Вінницький індустріальний парк, що розташований за адресою: вул. Немирівське шосе, 213 для міста є точкою промислового зростання. Тому громада зацікавлена в якісній реалізації усіх інвестиційних проєктів. З метою забезпечення інвестиційної привабливості території парку та перетворення її у «інвестиційний магніт» ще минулого року розпочалася активна розбудова інженерних комунікацій.

«Першочерговими заходами, що реалізуються Вінницькою міською радою, є забезпечення безперешкодного доступу усіх інвесторів міських індустріальних парків до необхідної інфраструктури. Саме тому будуються під’їзні дороги, прокладаються водогін та каналізація (вже прокладено майже 7 км мереж водопроводу та каналізації по вул. Немирівське шосе), прокладено силову кабельну лінію електропередач протяжністю майже 2,5 км, введено в експлуатацію трансформаторну підстанцію ТП 986 на 10 кВ з проєктною потужністю 5 МВт. Також виготовлено проєктно-кошторисну документацію і проведено експертизу будівництва огорожі території, будівництва автомобільного паркінгу, здійснюється коригування ПКД із забезпечення газопостачання, розроблено проєкт з коригування детального плану території. Станом на сьогодні розпочався процес підготовки необхідної документації щодо приєднання електроустановок підприємства ТОВ «Хед Вінниця» до трансформаторної підстанції ТП 986 Вінницького індустріального парку», – повідомив директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов.

У департаменті економіки і інвестицій зазначають, що після оформлення усіх необхідних документів, ТОВ «Хед Вінниця» отримає необхідну потужність електроенергії для початку та ефективної реалізації будівельних робіт.

Успішна реалізація проєкту із введення в дію сучасного заводу з виробництва спорядження для зимових видів спорту австрійського інвестора – компанії HEAD дозволить залучити на територію Вінницького індустріального парку потужних інвесторів і створити сучасні виробництва, які будуть лідерами галузі і виготовлятимуть продукцію з високою доданою вартістю.