Вінниця підвищила позиції та посіла перше місце у Рейтингу прозорості інвестиційного сектору

30.11.2018

Ще у вересні Вінниця посідала третє місце з сотні міст у рейтингу, який відображає рівень прозорості інвестицій в Україні за міжнародною оцінкою. Завдяки тому, що місто виявилось не байдужим та оперативно зреагувало на поради щодо підвищення інвестиційної привабливості міста, вже сьогодні Вінниця посідає першу сходинку.

«Вінниця – місто, яке першопочатково показало високі результатами у Рейтингу прозорості інвестиційного сектору. Місто займало 3 місце та мало 12 балів з 20. Наразі Вінниця має 15 балів і таким чином, переміщається на першу сходинку Рейтингу, розділивши її з містом Івано-Франківськ, яке також має 15 балів», – повідомили в організації Transparency International.

Головною метою дослідження є підвищення рівня антикорупційної практики та прозорості на рівні міста в інвестиційній сфері. Сталий розвиток міст є одним із ключових інструментів стрімкого економічного розвитку держави. А без прозорості та високої спроможності міст у сфері інвестицій, розвиток підприємства у громадах неможливий.

Дослідженням «Рейтинг прозорості інвестиційного сектору 100 міст України» Transparency International в рамках Програми «Transparent Cities/Прозорі міста» допомагають муніципальним управлінцям, потенційним інвесторам, підприємцям оцінити рівень прозорості в інвестиційній сфері найбільших 100 міст в Україні.

«Високий рівень інвестиційної діяльності Вінниці є одним з ключових завдань усієї команди Вінницької міської ради, яку очолює міський голова Сергій Моргунов. Місто демонструє значні успіхи у цьому напрямку, про це свідчать не лише високі позиції міста у всеукраїнських та міжнародних рейтингах, а й говорять інвестори, які вже працюють у Вінниці. Щодо рейтингу Transparency International, то нам вдалось підвищити позиції врахувавши рекомендації експертів, які ми отримали під час попередньої оцінки. Роботи щодо вдосконалення тривають надалі, наша мета не лише здобути першість, а дійсно бути містом-лідером для інвестування та відповідати світовим стандартам інвестування», – розповів директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян.

За результатами роботи над покращенням ситуації з прозорістю інвестиційного сектору, Вінниця виконала ряд рекомендацій. А саме оприлюднені контакти членів виконавчого комітету, в тому числі підприємців, місто підключене до платформи, яка допомагає людям відкрити власний бізнес , оприлюднено інформацію про інженерні мережі на об’єктах/проектах, які пропонуються міською владою не залежно від форми власності для інвестицій у форматі зручної карти.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року рішенням Вінницької міської ради у місті затверджено Програму сприяння залучення інвестицій у м. Вінницю, яка працює на підсилення цілей визначених у Стратегії розвитку «Вінниця-2020».