У Вінниці з’явився новий бренд міста

20.05.2019

Оновлений логотип міста, фірмовий шрифт, айдентика у жовто-червоних кольорах та туристичний сайт – складові нового бренду Вінниці. Унікальну атмосферу міста, де панує комфорт і затишок відображає слоган «Вінниця – місто ідей». Розробкою бренду займалася відома українська агенція Fedoriv.

Презентація відбулася у День Європи, що, на думку міського голови, є символічним, оскільки це свято також стало успішним втіленням ідеї.

«Ідеї можуть бути різними – ідеї окремої людини і цілої громади, але важливо, щоб вони отримували реалізацію. Усі ми прагнемо, щоб Вінниця була тим містом, яке мотивує, надихає та веде до успіху. Вінничани активні, і цінною є кожна думка, ініціатива, проект, що пов’язані з розвитком і майбутнім. Тому створення бренду міста стало логічним продовженням нашої філософії» – підкреслив голова Вінницької міської ОТГ Сергій Моргунов.

Бренд розроблявся в рамках реалізації Маркетингової стратегії м. Вінниці – 2020, на замовлення проекту «ПРОМІС:Партнерство для розвитку міст».

Для нового логотипа розробники використали історичний герб міста, зробили його більш сучасним і зберегли відтінки. Також створили унікальний шрифт.

Спробувати створити щось своє може кожен бажаючий. Побачити, як буде виглядати будь-яке слово в стилі нового бренду можна на спеціальному сервісі – вінницький генератор.

На туристичному сайті Вінниці, гості міста можуть знайти інформацію про те, де можна зупинитися, що варто побачити, де можна поїсти. Також є пояснення про дизайн систему та як її можна використовувати.

Бренд – це, перш за все, імідж міста. Це те, з чим воно асоціюється і чим запам’ятовується вінничанам, туристам та інвесторам. Створення власного бренду дозволить залучити зовнішні та активізувати внутрішні ресурси, покращити якість життя та, власне, підвищити конкурентоспроможність міста.

Fedoriv – найвідоміша брендингова агенція в країні. У доробку команди десятки великих брендів в різних країнах. Ощадбанк, Нова пошта, OLX, Wine Time, Океан Ельзи, Антошка, Rabota.ua – розроблялися цією агенцією.