Португальська компанія TCS підтвердила наміри щодо побудови заводу будівельних матеріалів у Вінниці!

19 січня у Вінницькій міській раді підписали договорір суборенди земельної ділянки та договір про здійснення господарської діяльності в межах Вінницького  індустріального парку ТОВ «ТІСІЕС УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТИЦІЇ».
Після завершення всіх етапів будівництва  на підприємстві з виробництва будівельних блоків заплановано працевлаштувати 228 вінничан. Команда Вінницької міської ради на чолі з міським головою Сергієм Моргуновим та компанія TCS уже два роки співпрацюють в рамках підписаного меморандуму про взаєморозуміння.
Відповідно до Закону України «Про індустріальні парки» підписані сьогодні документи є підставою для офіційного набуття статусу учасника індустріального парку. З 19 січня TCS сплачуватимуть 87,6 тис. грн (без врахування ПДВ) щомісячно за оренду земельної ділянки у Вінниці.
Очікується, що площа виробничих об’єктів заводу TCS у Вінниці складатиме близько 7 тис. кв.м. Загальна сума інвестицій у будівництво виробництва становитиме близько 33 млн євро, з врахуванням вартості виробничого обладнання.
Будівництво та введення в експлуатацію виробничих об’єктів у Вінниці відбуватиметься у три етапи:
на 1-ому планують побудувати та ввести в експлуатацію 3000 кв.м. виробничих об’єктів наприкінці 2022 року та створити 94 нових робочих місць;
на 2-ому побудувати 2000 кв.м. виробничих об’єктів і ввести в експлуатацію у 2024 році, кількість робочих місць становитиме 134;
на 3-ому ще 2000 кв.м. виробничих об’єктів заплановано побудувати та ввести в експлуатацію у 2025 році, та загалом працевлаштувати 228 осіб.
Проект спрямований на впровадження в Україні заводу з виробництва ізоляційних опалубних блоків, які будуть використовуватися при будівництві всіх видів споруд, будинків і квартир та інших будівель, лікарень, шкіл, комерційних будівель. Підприємство забезпечуватиме проекти в Україні, країнах Європейського Союзу та Африки. Компанія зацікавлена у провадженні інноваційних технологій будівництва, дотриманні екологічних стандартів та забезпеченні якісними умовами праці для своїх співробітників.