Вінниця залучає нового інвестора

24.12.2020

20.12.2019 р. підписали Меморандум про порозуміння між ТОВ «ТІСІЕС УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТИЦІЇ», Вінницькою міською радою та комунальним підприємством «Вінницький муніципальний центр інновацій».

Загалом, після завершення трьох етапів будівництва заплановано працевлаштувати 228 осіб. Сума інвестицій у будівництво виробництва у Вінниці становитиме приблизно 28 млн євро, з врахуванням вартості виробничого обладнання. Завод буде побудовано на території Вінницького індустріального парку.

Про інвестора:

Компанія «TCS Europe», зареєстрована в Португалії, спільно з канадськими партнерами запатентувала інноваційну систему будівництва на основі високоміцних армованих пластиком ICF (ізольованих бетонних форм) з полістиролу високої щільності, що зменшує вплив на навколишнє середовище, прискорює час будівництва, зменшує відходи та підвищує надійність будівель із залізобетону, які забезпечують відмінну звуко- та теплоізоляцію.

Згідно Меморандуму про порозуміння, площа виробничих об’єктів нового заводу у Вінниці становитиме близько 7000 кв.м. Будівництво та введення в експлуатацію виробничих об’єктів планується у три етапи.
1-й етап ̶ це будівництво 3000 кв.м. виробничих об’єктів у 2020 році та введення їх в експлуатацію у 2021 році, що створить 94 нових робочих місця;
2-й ̶- ще 2000 кв.м. побудувати у 2021 році та ввести їх в експлуатацію у 2022 році, буде створено 40 робочих місць;
3-й ̶ ще 2000 кв.м. побудувати та ввести в експлуатацію у 2023 році та створити ще 94 робочих місця.

Наразі до території індустріальних парків підведена вся необхідна інженерна інфраструктура, розпочато роботи з будівництва доріг навколо парку та створено всі необхідні умови для залучення й роботи нових підприємств.

Новий інвестор зобов’язується дотримуватись принципу екологічно чистого виробництва та виконувати всі нормативні природоохоронні вимоги, передбачені законодавством України.