Сергій Шакалов

Чому саме Вінниця? Це рідне місто для співзасновників KNESS. 12 років тому ми починали тут, у Вінниці. У 2009 році заснували проєктно-консалтингову компанію в секторі енергетики, яка налічувала близько 10 співробітників. За 10 років ми виросли до міжнародної групи компаній, що закриває весь цикл забезпечення споживача чистою електроенергією:  від проєктування і будівництва сонячних станцій, до виготовлення обладнання, сервісу, впровадження інноваційних розробок у власному RnD Центрі,  постачання і трейдингу електроенергії. Нині нас 1000. Ми діємо відповідно до наших спільних цінностей та бачення майбутнього. І фундамент цього майбутнього — відновлювана енергетика. І будь-які труднощі чи кризи не змінили і не змінять наш напрямок, тому що він базується не на прибутку, а на спільній філософії та світосприйнятті.

Зараз ми на міжнародному ринку, створюємо нові технології, які роблять світ безпечнішим і комфортнішим, та пропонуємо рішення, що дозволяють цим технологіям бути доступними для кожного. І у наших планах подальше масштабування. Все для того, аби сприяти декарбонізації енергосектору, розбудовувати нову архітектуру енергетики міста, країни й світу.

Ми вважаємо, що Вінниця це дійсно гарне місце для ведення бізнесу саме в Україні. Адже вінницька влада зі свого боку підтримує системоутворюючі й соціально орієнтовані бізнеси.

Також, нам імпонує те, що місцева влада прагне розвивати місто в напрямках інноваційності, відкритості та екологічності, сформувавши чітку візію майбутнього міста — “Стратегію 3.0.”